skip to Main Content
A Man Holds Red Grape In A Plastic Bag
October / November 2020

Optimale tafeldruif-verpakking

SA Fruit Journal: October / November 2020

Deur Anna Mouton

Binneverpakking is onontbeerlik vir die lewering van ’n topgehalte produk aan ons tafeldruifmarkte. Maar dit kan moeilik wees om die beste kombinasie van plastiekbinnesakke en SO2-velle vir ’n gegewe kultivar te kies. Daarby plaas logistieke uitdagings addisionele druk op tafeldruifprodusente om hulle vrugte optimaal vir lewering aan markte te verpak. ExperiCo Agri-Research Solutions is derhalwe tans met ’n SATI-befondsde projek besig wat die uitwerking van verskillende SO2-velle en verpakkingsopsies op bederf ondersoek. Die navorsing word deur Dr Johan Fourie, Dr Pieter Louw en Anné Matthee gedoen. “Ons wil bepaal wat die effek van verskillende SO2-velle op druiwe-kwaliteit is,” het Anné Matthee, ExperiCo Druiwe-portefeuljebestuurder gesê. “Ons weet dat SO2 oor die algemeen bederf teenstaan, maar dit is ook belangrik om te verstaan watter faktore die werking kan beïnvloed.” Die projek het afgeskop met ’n opname van die verpakkingskombinasies en opbergingsperiodes wat die bedryf gebruik. Daarna het die navorsers die patrone van SO2-vrystelling en effektiwiteit van verskillende SO2-velle bepaal. Hulle het ook beheerde proewe gedoen waarin vrugte aan bederf-organismes blootgestel is om die uitwerking van verskillende verpakkingskombinasies te toets. Verdere proewe met die mees belowende verpakkingskombinasies is verlede seisoen begin en duur voort. Intussen het Matthee die voorlopige resultate van afgehandelde proewe gedeel.

Read More
Back To Top