skip to Main Content
Trout Pear Stock
April / May 2023

Forelle-vroeëmarktoegang

SA Fruit Journal: April / May 2023

Vindingryke naoespraktyke het SA 'n wêreldleier in Forelle-peerproduksie en -uitvoere gemaak. Deur Anna Mouton

Forelle word al vir 350 jaar verbou, sê dr. Ian Crouch, besturende direkteur van ExperiCo Agri-Research Solutions. "Histories is dit as 'n soet en sappige peer geëet. Maar ons probleem was dat Forelle melerig raak as dit geëet word voordat dit 12 weke koue-berging gehad het."

Forelle is 'n blospeer. Die blospeer-seisoen begin tipies in Januarie met uitvoere van kultivars soos Rosemarie en Flamingo wat nie 'n verpligte koel-opbergingsperiode benodig voor dit verkoop word nie. In die verlede was daar hierna geen ander blospere om uit te voer totdat Forelle uit die koelkamers gekom het nie. Dit het vir ander lande die geleentheid gegee om die blospeermark te betree.

Read More
Back To Top