skip to Main Content
Sa Fruit Journal 2021 04 M Apples Red
April / May 2021

Hoe rooier hoe mooier

SA Fruit Journal: April / May 2021

Behaal só goeie rooi kleur in appels en pere

’n Gebrek aan goeie rooi kleur is dikwels die struikelblok wat vrugte ongeskik maak vir uitvoer. Raadpleeg hierdie handige opsomming van praktiese oorwegings om die beste rooi kleur in appels en pere te behaal. Deur Wiehann Steyn

’n Goeie begin is halfpad gewin

Uitvoergehalte rooi kleur begin reeds met die aanplant van die boord. Die volgende punte kan help om latere kopseer te voorkom.

  • Plant rooier seleksies van bestaande kultivars.
  • Kultivars wat moeilik kleur is nie geskik vir areas met warmer nagte nie. Nagtemperature onder 15°C bevorder kleur in meeste appel- en sommige peerkultivars – Cripps Pink-appels benodig selfs laer temperature.
  • Neem mikroklimaat in ag. Rooi kleur gaan moeiliker ontwikkel op dele van die plaas wat warm is óf wat geil groei teweegbring. Rosemarie-pere ontwikkel byvoorbeeld beter rooi kleur op ligte, sanderige of klipperige gronde as op swaar kleigronde. Dit mag moontlik die gevolg wees van ’n indirekte effek op groeikrag.
Read More
Back To Top